Over ons

Een boom vol unieke eigenschappen

Over Betula pubescens

Betula pubescens is een actieve en gezellige studentenvereniging. De vereniging telt meer dan twintig leden die allemaal in Arnhem en Velp wonen en daar in de buurt een mbo-, hbo- of wo-opleiding volgen.

Het feit dat een kleine studentenvereniging zijn betekent dat we elkaar allemaal goed kennen en vaak zien op activiteiten. Naast de soos en feestjes houden wij ons bezig met serieuze zaken in de vorm van Bijbelstudies, lezingen of discussieavonden. Betula pubescens is een christelijke vereniging met als grondslag het woord van God.

Als leden helpen wij elkaar in studie, geloof en onderlinge contacten.

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten die Betula allemaal onderneemt.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Betekenis van de naam Betula pubescens

Betula pubescens betekent in het Nederlands een zachte berk. Het is een fiere boom die een krachtige en snelle groei weet te combineren met de tederheid van haar fluweelzachte jonge twijgen en bladeren. De boom weet zich met goed gevolg staande te houden op extreme groeiplaatsen zoals zure hoogvenen, natte uiterwaarden en winderige duinvalleien. Deze unieke boom is in staat om zowel in een volgroeid bos als op een kale vlakte zichzelf te handhaven. Haar witte bast is een voorbode voor de bijzonderheid van deze boom: haar vele unieke combinaties van eigenschappen. Omdat deze uniekheid ook naar voren komt in onze studentenvereniging is gekozen voor de eervolle naam Betula pubescens.